Curs pentru meseriasii din dermopigmentare

Primul curs pentru toti meseriasii  din  dermopigmentare  din Romania ce sustine meritocratia!

MERITOCRATIE:

Sistem in care se aleg persoane talentate , cu scopul de a fi promovate pe baza rezultatelor obtinute 

Dragi colegi,

Vin in fata voastra cu unul dintre cele mai autentice cursuri pentru meseriasii  din Romania, in domeniul  dermopigmentarii  sustinut de MARIA PAUNA ACADEMY  cu scopul de a crea  EXCELENTA  in acest  domeniu , prin simpla publicare a rezultatelor reale ale tuturor participantilor la acest minunat si unic curs, in timp real.

Imi propun sa duc la un alt nivel educatia in formarea profesionala si sunt convinsa ca programul nostru gandit si dezvoltat in ultimii 6 ani de derulare, va fi un succes, deoarece in toti acesti ani formand peste 500 de participanti, noi am inteles ca daca nu evoluam odata cu piata vom ramane in urma.

⦁ cursuri nenumarate deschise cu o rata conversie pe piata de munca din ce in ce mai scazuta, 
⦁ cu existenta pe piata europeana a diplomelor si certificatelor care NU  corespund competentelor, respectiv achizitiilor de invatare inscrise in documente, 
⦁ cu o evaluare sumativa fara analiza caiitatii certificarii competentelor.

Imi propun sa duc la un alt nivel educatia in formarea profesionala si sunt convinsa ca programul nostru gandit si dezvoltat in ultimii 6 ani de derulare, va fi un succes, deoarece in toti acesti ani formand peste 500 de participanti, noi am inteles ca daca nu evoluam odata cu piata vom ramane in urma.

Formatorii  MARIA PAUNA ACADEMY AU ALES!!! 

Au ales sa-si completeze  educatia in medicina, psihologie, pedagogie, in ultimi 6 ani. Absolut toti formatorii detin  cursuri de NLP si dezvoltare personala .

Si cel mai important , fiecare detine expertiza pe minim doua calificari unii dintre acestia fiind   formatori cu experienta dobandita  in U.E. 

Permiteti-ne sa facem urmatoarea specificatie:

AVAND IN VEDERE FURTUL DE INFORMATII, PLAGIATUL , UZUL DE FALS , FALSUL IN ACTE SI DEASEMENI FALSA INFORMARE SI RECLAMA MINCINOASA , UTILIZATA INTR-UN PROCENT INGRIJORATOR CU PRIVIRE LA FORMAREA SI EDUCATIA FORMATORILOR,CAT SI A PARTICIPANTILOR  IN TOATE DOMENIILE DE ACTIVITATE DIN ROMANIA DIN ULTIMII 20 DE ANI, MA VAD OBLIGATA SA ADUC IN FATA DUMNEAVOASTRA O PREZENTARE DIFERITA, UNICA , PUNCTUALA,  DEOARECE MA ALATUR MISCARII MERITROCRATIEI DIN ROMANIA, SUBSCRIU SI INCURAJEZ FORMAREA SI EXCELENTA IN DOMENIUL MESTESUGARILOR ROMANI.

Din 2009  si pana astazi MARIA PAUNA ACADEMY organizeaza si specializeaza  peste 3000 de participanti la programele de formare .

Nici o alta Academie din Romania nu a predat acesta meserie inaintea noastra, Maria Pauna fiind primul formator care a pus APOSTILA pe o diploma de DERMOPIGMENTIST in anul 2016, in cadrul ANC (Agentia Nationala de Calificari).

Maria Pauna formator , evaluator si legiferator detine  expertiza  in domeniul sprancenelor si face  performanta de peste 25 de ani.

Devine un formator exigent si mentine standardul formarii in domeniul propriu creat prin faptul ca se dezice de o societate avida de diplome , de false calificative sau false evaluari , si creaza un  sistem de evaluari bazat pe cumulare de cunoastinte, evolutie pe verticala si un  feed-back al rezultatelor exigent tradus prin reala dobandire a competentelor

Maria Pauna formator , se regaseste  astazi , ca fiind persoana  din piata de formare care intelege ca o piata de formare adevarata este o piata in care DIPLOMA VERSUS COMPETENTE, inseamna mult mai mult decat o rata de promovabilitate de 95-99% la examenele care finalizeaza cu atestate , certificate sau diplome un participant, alaturandu-se PROGRAMULUI CoVE ( Centrelor de Excelenta profesionala), din Romania, si sustine falsa existenta pe piata a documentelor care nu corespund competentelor, respectiv achizitiilor de invatare scrise in documente.

Evaluarile sumative sunt de mult o problema la nivel European, si vine in sprijinul procesului de formare , prin reconsiderarea invatarii la locul de munca ( WBL) , in toate formele acesteia de organizare : intership, strategii de practica, ucenicie, mentoring pe o perioada minima de 6 luni, etc.

Din anul 2019  in cadrul  MARIA PAUNA ACADEMY, intra  un specialist in PSIHOLOGIE PEDAGOGICA, reprezentata prin formator psiholog ADAM ECATERINA, si impreuna cu acesta dezvolta  tehnici revolutionare de predare ,cu care in ultimii ani s-au inregistrat  succese deosebite la clase, in urma unor evaluarui reale, finalizate adesea prin eliminarea din procesul de formare a celor care au respins noua evaluare,  iar participantii ramasi inregistrand  evolutii spectaculoase.

Tot din anul 2019 Maria Pauna Academy, introduce alaturi de  evaluarile psihologice, care se dovedesc in timp a fi insuficiente, PROGRAMUL DE COMUNICARE NEUROLINGVISTIC (NLP) , pentru participantii la programul de formare , deoarece formatorii academie impreuna cu psihologul realizeaza ca  nereusitele multora dintre  participanti care au finalizat cu succes si reprezinta un capital uman de inalta calitate, pe piata muncii ,nu reusesc sa se acomodeze pe o piata noua, deoarece nereusitele lor  nu sunt legate doar de  acumularea  de cunostinte  ci si de programele de insucces pe care acestia le-au inmagazinat in 0-7 ani, astfel sustine initiativele antrprenoriale ale cursantilor lor si creeaza ,,incubatoare,, ce actioneaza ca centre de cunoastere si inovatie pentru compnii , in special pentru IMM-uri.

Reusita noastra ca formatori , tine de mentorare continua si de afilierea la un grup de specialisti, in orice domeniu sustii ca activezi , si ca atare in ultimii 3 ani MARIA PAUNA ACADEMY reuseste  sa creeze o comunitate foarte mare de specialisti   care lucreaza in diaspora,  dezvoltand  un  extraordinar filon de specialisti  cu  rezultate remarcabile  in comunitatea in care acestea activeaza curent.

In lumina celor mai sus spuse va propun un curs tuturor acelora care ati finalizat deja un program de formare insa va gasiti in impas…

Impasul vine:

1. DE LA O PREDARE DEFECTUOASA 


Marea majoritate dintre voi fiind atrase de meseriasii din domeniu  (exact asa cum de multe ori am patit si eu)  care au rezultate remarcante ca profesionisti , 

insa lipsiti de aptitudini  pedagogice  in formarea profesionala , (si sunt destule branduri care si-au numit  FORMATORI,  vanzatorii  de produse.

Cate dintre voi n-ati achizitionat aparate, produse , etc… de la acesti ,, formatori,, iar astazi toate acestea stau uitate pe un raft, si spre dezamgirea voastra , informatia la final s-a dovedit a fi incompleta, cursul achizitionat  menit  sa te ajute pe tine sa cresti, de fapt a fost un intro si tu ai ajutat la promovarea unui brand.

VANZATOR: persoana fizica sau juridica care vinde bunuri.

FORMATOR: este o persoana care concepe , proiecteaza, organizeaza si sustine un curs in domeniul sau de expertiza.Principalul obiectiv al unui formator este de a crea programe de formare , care sa dezvolte anumite abilitati si sa imbunatateasca cunostintele participantilor in domeniu.

2. DE LA ACHIZITIA DE CURSURI DE O ZI  


Prezenta la clase de 1-2  zile, unde tu ca participant asisti, fara pregatirea de baza,( ABC) si unde,  un meserias  roman sau strain , desavarsit cu rezultate remarcabile iti explica tie cum executa o tehnica nemaipomenita in stilul propriu,  insa tu  NU  ai inteles ca acest ,,masterclass ,,  NU ESTE DESPRE TINE,  ci este despre el ca profesionist  si despre cat de desavarsit poate acesta sa fie, iar banii pe care i-ai platit , tu,  nu i-ai oferit ca sa inveti tehnic in pasi  clar stabiliti dupa o tematica studiata procedura , aceste cursuri, asa zis intitulate ,, masterclass,,  fiind sustinute de  profesionisti absolventi de clase primare sau cu o educatie medie, deoarece oriunde in lume meseriasii au educatie tehnica, profesionala  si nu superioara,  dar asta nu i-a impiedicat cu nimic ,sa devina niste mestesugari desavarsiti, si  spre dezamagirea ta , te anunt ca tu ai platit pentru a respira aerul alaturi de un meserias  care desavarseste o tehnica in domeniu, si nu ai participant la un MASTER sustinut de un MASTERAND…

MESTESUGAR : persoana calificata intr-un mestesug, persoana care are un mestesug, meserias, profesionist.

MESERIAS: persoana care practica o meserie, mestesugar, care a urmat cursuri tehnice, profesionale

MASTER: persoana care urmeaza un master/ doctorat

MASTRECLASS: o clasa de masterclass este o clasa data studentilor unei anumite discipline de catre un expert al acelei discipline.

3. DE LA UN NUMAR MARE DE PARTICIPANTI 


15-20-30 de participanti prezenti la expunerea unui singur formator) , deoarece dpdv pedagogic, acest numar mare de participanti inregistreaza rezultate doar la programele care se intind pe ani de formare si nu pe zile, formatorul  avand timp necesar intr-un an sau aproape un an, sa-si dedice  cateva saptamani unui singur participant, altfel pentru tine ca participant  la un astfel de curs  , nu poate fi decat nominala, financiara sau  laudativa , cum ca ai fost si ai participat, nicidecum nu poti afirma ca ai  acumulat informatii, acesta fiind  si motivul pentru care tu primesti la final :  DIPLOMA DE PARTICIPARE.

4. CERTIFICAT DE CALIFICARE 


Are aceeasi valoare ca si CERTIFICATUL DE ABSOLVIRE, si este recunoscut la nivel national .

5. DIPLOMA DE PARTICIPARE 


Este o diploma care se ofera tuturor participantilor care au participat nominal la o expunere sau s-au calificat intr-o competitie. Neinsotita de o diploma de CALIFICARE , nu poate fi folosita la nimic.

6. DE LA LIPSA NOTARII, A EVALUARII CONTINUE A PARTICIPANTILOR


Studiile arata ca un participant poate avea un feed back real doar dupa ce acesta este notat, evaluat periodic. Din experienta proprie participantii traiesc cu impresia ca daca au platit atunci aceste evaluari sunt derizorii, iar in momentul cand acestia se confrunta cu note sub asteptari acestia devin vociferativi, reclamanti, imperativi  si creaza probleme formatorului ( acelasi comportament il intalnim si la  clasele mici, cand elevii   vin cu parintii pentru a reclama un profesor care a dat note mici ),  si in formare, intalnim acelasi comportament , lipsit de asumare, deoarece niciodata premiantii nu vor face contestatie ci dimpotriva pe acestia nici nu-i auzi,  asa ca  dintr-o lipsa de asumare a formarii, si a procesului pedagogic 99% din formatorii din Romania , sar peste aceste evaluari, inlocuindu-le cu aprecieri verbale,,, impresia ta ca participant fiind aceea ca este bine,  insa  doar dupa ce termini cu adevarat si intri in campul muncii constati ca ai un mare deficit …

NOTAREA: a aprecia pe cineva sau rezultatele cuiva prin note , calificative 

EVALUAREA CONTINUA: predarea si evaluarea sunt doua componente ale aceluiasi proces de invatare , inseparabile.

7. DEZINFORMAREA LA NIVEL NATIONAL        


In ceea ce priveste programa ce trebuie studiata, foarte multi participanti , in medie 80% dintre acestia nu au habar ce trebuie sa studieze, deoarece nimeni nu le-a comunicat unde pot cauta ,, PROGRAMA SCOLARA,,… in formare,  acesta numindu-se STANDARD OCUPATIONAL.

De exemplu un program in domeniul dermopigmentarii cuprinde toate tehnicile, daca tu ai platit pentru eliberarea diplomei acreditate de ANC ( Agentia Nationala de Calificari) sau asa cum stie toata lumea de un … MINISTER…

Acest lucru este trecut in Standardul Ocupational  afisat de  ANC  pe site-ul oficial,  sau cum exista la scoala afisat programul scolar, iar la elev orarul zilnic, program pe care-l gasiti aici.

7. DEZINFORMAREA LA NIVEL NATIONAL        


In ceea ce priveste programa ce trebuie studiata, foarte multi participanti , in medie 80% dintre acestia nu au habar ce trebuie sa studieze, deoarece nimeni nu le-a comunicat unde pot cauta ,, PROGRAMA SCOLARA,,… in formare,  acesta numindu-se STANDARD OCUPATIONAL.

De exemplu un program in domeniul dermopigmentarii cuprinde toate tehnicile, daca tu ai platit pentru eliberarea diplomei acreditate de ANC ( Agentia Nationala de Calificari) sau asa cum stie toata lumea de un … MINISTER…

Acest lucru este trecut in Standardul Ocupational  afisat de  ANC  pe site-ul oficial,  sau cum exista la scoala afisat programul scolar, iar la elev orarul zilnic, program pe care-l gasiti in acest link

si pe care formatorul este obligat sa-l respecte, in procesul formarii, cu strictete. 

Deoarece  intersul pe piata este acela de a sparge un curs in zeci de cursuri,  in vederea cresterii  castigurilor, mai putin al formarii , ,,PROFESORII,, sau ,,VANZATORII,, sau ,, FORMATORII,, afiseaza sau promoveaza falsuri, folosindu-se de lipsa de informare si dezinformare a participantilor,  acestia ajungand sa fie atat de dezorientati , incat  acumuleaza franturi din intregul proces educational si multe altele, fapt care conduce la insuccesul vostru ca viitori  profesionisti.

STANDARD OCUPATIONAL  este documentul care descrie activitatile, si sarcinile profesionale specifice ocupatiilor, pe care formatorul trebuie sa-l urmeze intocmai, deoarece acestea duc la dobandirea cunostintelor , abilitatilor si aptitudinilor viitorului participant.

8. IMPORTANTA ELIBERARII DIPLOMEI  


CE FEL DE DIPLOME? – diplomele pe care le eliberaeza un excelent profesionist,  sunt diplomele  care te certifiica pe tine?

Sau il certifica pe acesta ca fiind  desavarsit ??? Foarte multi participanti detin pe pereti diplome de participare la fel de fel de masterclass-uri , cursuri,  de o zi maxim doua, de la mari maestri , si acestia traiesc cu impresia ca pot practica detinand doar aceste diplome de participare.

Din nefericire , este ca si cum tu ai dori sa faci specializarea de Chirurgie Estetica intr-o zi si  te duci si te inscrii la un curs sa inveti sa te injectezi facial, pentru ca vezi ca se castiga,  insa nu detii o diploma de medic acumulata dupa 6 ani de facultate, dar te inscrii pentru ca nimeni nu te intreaba nimic si se presupune ca stii ca nu poti face nimic cu acea diploma chiar daca tu inveti sa faci practic ceva.

Daca ai crezut ca poti practica doar cu un curs  , sustinut de o persoana care nici aceasta la randul ei nu detine toate actele sau acreditarile necesare pentru a putea preda , insa acesta face acest lucru pentru simplu motiv ca poate…….afla ca poti….. DAAAA   orice se poate , insa mai rau te vei descuraja si te vei afunda si mai mult in neant , traind cu falsa impresie ca totul este foarte dificil si  greu de acumulat.

DE CE ESTE ACEST  CURS PENTRU MESERIASI DIFERIT?

PENTRU CA MARIA PAUNA ACADEMY A ALES…


Primul program de ucenicie si invatare la care nu tu alegi academia ci aceasta te alege pe tine daca respecti intocmai programa…. 

1.Pentru aplicarea la acest curs  trebuie sa ne spui ce pregatire detii si de cat timp profesezi  in domeniu.                                      

2. Trebuie sa fi parcurs teoria si sa ai cunostinte temeinice despre:

 • STILIZARE SPRANCENE
 • PIGMENTOLOGIE

3. Trebuie sa ne trimiti lucrarile tale si sa fii sincer cu tine, dorim poze neprelucrate , needitate , cu rezultatul imediat , deoarece ne ajuta foarte mult in evaluarea ta, si creearea de grupe.

4. Trebuie sa accepti notarea si evaluarea zilnica, si deasemeni lucrul cu pedagogii si psihologii afiliati, numai asa prin obtinerea unui feed-back real al nivelului tau tu te ajuti pe tine sa evoluezi.

5. Trebuie sa-ti dedici timp lucrului acasa de la o zi la alta, si sa te angajezi ca pana a doua zi iti vei face temele, participarea ta la clasa, in  urmatoarea zi fiind acceptata doar daca ai tema executata.

6. Trebuie sa te prezinti cu doua mape de lucrari care sa contina:

Prima mapa:

 • 7 desene pe coli de desen
 • 5 desene de la capitolul VOLUMETRIE,
 • 2 desene de la capitolul COLORIMETRIE

A doua mapa:

 • 1 desen de la capitolul I PIGMENTOLOGIE, care sa reprezinte STEAUA CROMATICA
 • 1 caiet de studiu in care sa fie notate si desenate REGULI GENERALE IN DERMOPIGEMNTARE, conform VOL II PIGMENTOLOGIE.

IMPORTANT!

 • CURSUL STILIZARE SPRANCENE IL PRIMESTI GRATIS LA INSCRIERE
 • CURSUL PIGMENTOLOGIE IL ACHIZITIONEZI LA INSCRIERE SI ESTE OBLIGATORIU

Ce vei invata:

Care sunt pasii ce duc la realizarea acestei tehnici?

 • Teorie, notarea se va face in CAIETUL DE STUDIU (CS) caiet care trebuie sa fie cu foi liniate si veline, fara arc, obligatoriu marime A4.
 • Desenul se face pe blocul de desen( BD), cu foi albe, groase, nu se accepta bloc de desen cu foi subtiri, si bloc de desen cu foi negre, coli groase.
 • Evaluarea se va face cu calificative: bine, foarte bine, suficient , insuficient, si sunt acordate pe CS, individual.
 • Instrumentele de scris sunt obligatoriu stilou sau creion , foarte bine ascutit, pixul fiind interzis
 • Pentru creioane participantul este obligat sa prezinte un penar cu 5 creioane de diferite duritati ale minei, 9H este cea mai dura mina, si este folosit la trasarea liniilor sau hiperrealism , HB este la trecere si urmeaza 9B care este din categoria minelor moi si este folosit la degradare . Mina creionului bine ascutita trebuie sa imite acul milimetric si cu ajutorul minei 9H imitam nanometri in descrierea firelor de par din spranceana.
 • Ascutitoarea mecanica obligatorie, pentru o realizare a varfului cat mai aproape de varful acului, radiera si rigla
 • Cutie de creioane colorate ce trebuie sa contina obligatoriu creion alb.

Cum realizezi acest lucru fara ca pielea sa scoata limfa in timp ce lucrezi ?

 • Teorie, predare si exemplificare prin urmarirea inregistrarii video.
 • Evaluarea CS ,  a modaliatii de reproducere in scris a celor spuse anterior, notarea la clasa nefacandu-se dupa dictare, fiecare fiind nevoit sa scrie ce a inteles .

Cum ajungi la final fara ca pielea sa fie rosie si sa poata fi fotografiata? 

 • Teorie, notare in CS si exemplificare video .
 • Notarea in CS  a pasilor clari cu timpi de executie .

Cum degradezi in trepte de la inchis la  deschis si reusesti  acel efect pudrat?

 • Teorie, notare CS, desen , hasura in BD  si video).
 • Evaluare desen si rezultatul obtinut prin creion, calificative acordate pe timp de lucru, se urmareste timpul scos de fiecare participant pentru indeplinirea sarcinii , importanta fiind viteza de executie .

Cum reusesti sa trasezi linii perfect drepte in partea de jos a sprancenei? 

 • Desen, hasura si lucru pe piele artificiala .
 • Calificative pentru cele mai bune lucrari .

Cum poti sa te autocorectezi pe parcursul procedurii , daca observi ca ai depasit desenul?

 • Exemplificare pe model uman de catre instructor preparator formator live ..
 • Filmarea live a exemplificarii, deprinderea lucrului cu telefonul mobil pentru  procesul de filmare si download-area programeor ajutatoare .

Cum reusesti sa desenezi corect o spranceana ?

 • prezentarea mapei de lucru conform CURS STILIZARE SPRANCENE, primit gratuit si studiat cu minim o sapatamana inainte de inceperea cursului .
 • corectarea si notarea cu calificative a celor 7 desene obligatorii din curicula, cu care trebuie sa te prezinti obligatoriu la clasa si practica pe model uman prin aplicarea celor invatate deja impreuna cu formatorul .
 • discutie libera si schimb de informatii intre participanti prin metoda Q&A!

Cum reusesti sa echilibrezi doua sprancene prin desenul acestora inainte de procedura?

 • Continuarea practicii prin inversarea modelor ( se imparte clasa in doua grupuri si se lucreaza in tandem) , prezentarea si achizitionarea kitului de practica pentru cursul STILIZARE SPRANCENE.

Cum reusesti sa dai volum si amploare punctului cel mai inalt al sprancenei prin tehnica tehnica powder ?

 • Urmarirea cursului inregistrat video la clasa la tabla interactiva si desen in timp real cu formatorul care exemplifica.

Cum reusesti sa dermopigmentezi un cap al sprancenei mai deschis la culoare?

 • Desen dupa exemplificarea la flipchart a tehnicii prin desen odata cu formatorul pe blocul de desen.

Cum reusesti sa dermopigmentezi  o coada a sprancenei perfecta?

 • Lucru in timp real odata cu exemplificarea pe piele artificiala a tehnicii de catre formator.
 • Notarea in caietul de studiu.

Cum reusesti sa obtii un look general imbunatatit, clientei prin fotografierea la final a rezultatului si nu neaparat al sprancenei, pentru a dovedi aportul adus fizionomiei clientei  prin procedura efectuata ?

 • Exemplificarea, recapitularea si notarea in caietul de curs a  pasilor din volumul II curs online STILIZARE SPRANCENE.

Cum reusesti sa fotografiezi la sfarsit rezultatul tehnicii tale si sa pui in evidenta calitatile tale de tehnician pe tehnica prezentata?

 • Exemplificarea metodelor de filmare si fotografiere, cu telefonul mobil, prezentarea echipamentului auxiliar necesar  filmarii si inregistrarii in vederea promovarii online)
 • Intocmirea unei liste de echipamente in vederea achizitionarii ulterioare.

Cum ajungem la un efect aerat dpdv tehnic,  argumente pro si contra saturatie versus viteza.

 • Recapitularea tehnicii,  pe hartie de desen,  cu creion si vizionarea videoului pe tabla interactiva efectuat pe piele artificiala de formator.
 • Exemplificarea formatorului live pe model uman.

Cum reusesti sa faci un cover peste o veche  spranceana neutralizata? 

 • Recapitulare si corectarea mapei de desen conform curs online PIGMENTOLOGIE.
 • Notarea in caietul de curs sau verificarea notitelor luate acasa.

Cum reusestui sa neutralizezi o spranceana rosie, violet vinetie, albastra ?

 • Recapitulare si notare in caietul de curs a volumului II PIGMENTOLOGIE SI PRACTICA.

Cum reusesti sa obtii o degradare de tonuri cu ajutorul pointilismului in tehnica powder?

 • Notarea in caietul de curs si desen pe blocul de desen, degradare in tonuri, tema ptr acasa.

Cum executam corect un punct pe piele in tehnica degradarii si descrierea celor 6 task-uri ce trebuiesc urmarite : PRESIUNEA, MISCAREA, INCLINAREA, PULSUL, DISTANTA, STABILIREA ARIEI CE TREBUIE ACOPERITA.

 • Notarea in caietul de curs si desen in blocul de desen.

Cum reusesti sa pastrezi un contur al sprancenelor intact, pe parcursul degradarii daca dupa 1-2 treceri , dupa stergere  conturul desenului initial, dispare?

 • Notarea in caietul de curs.

La cat timp trebuie sa se prezinte clienta la retus si ce trebuie sa faca pentru a pastra o culoare cat mai frumoasa in timp.

 • Notarea in caietul de curs , prezentarea FISEI DE CLIENT, instruirea cu privire la normele Europene si la GDPR.

Cum ingrijim spranceana la 1- 5 zile, dar la 3 saptamani, si cum ingrijim la 1-2 luni de la procedura?

 • Notarea in caietul de curs confruntarea cu sfaturile medicilor dermatologi.

Cate culori de pigment folosim in degradarea sprancenei, si cum alegem culorile in functie de : STARTUL DE PIELE, AURIU, GALBEN si ALBASTRU, de TIPUL DE TEN: GRAS, MIXT, USCAT, CUPEROZIC, si de DOMINANTA VOLUMETRICA A FIZIONOMIEI.

 • Notarea in caietul de curs , recapitulare COLORIMETRIE, curs STILIZARE SPRANCENE, capitol PARUL si culoarile brun, saten si blond.

Cum ingrijim sprancenele dupa procedura si cand aplicam crema, vaselian dupa , la ce frecventa si ce anume folosim, mituri despre folosirea Baneocin, Bepanthen versus vaselina pura si de ce se formeaza coji?

 • Notarea in caietul de curs si verificarea cunostintelor cu exemplificari din farmacologie a ingredientelor si a modalitatii de actiune asupra tenului .

Spalam spranceana la doua ore dupa finalizarea procedurii/ mituri pro si contra folosirii sapunurilor si a apei pe perioada vindecarii.

 • Notarea in caietul de curs , compozitia chimica a sapunurilor cu caracter de : spalare, curatare si dezinfectare.

Care este definitia vindecarii?

 • Notarea in caietul de curs .

Cu ce stergem surplusul de pigment sau limfa in timpul procedurii. Mituri pro si contra: solutie demachianta, apa distilata, apa potabila, etc.?

 • Notarea in caietul de curs a compozitiilor chimice si a efectului asupra pielii si pigmentului ca efect imediat..

Ce tip de ace folosim la degradarea pigmentului, pentru obtinerea efectului pixelat si ce ace folosim pentru piontilism?

 • Notarea in caietul de curs si desen in blocul de desen.

Care este directia de miscare a penului in tehnica powder, si care este pozitia acestuia fata de epiderm?

 • Notarea in caietul de curs.

Ce este dermatita de contact si care sunt cauzele aparitiei acestora? Dermopigmentam peste un papilom? Dar peste o piele cu psoriazis? Dermopigmentam o persoana cu diabet? Dar o femeie insarcinata? Mituri despre toate acestea la un loc.

 • Notarea in caietul de curs.

Cum stiu cand am finalizat procedura dpdv tehnic, si cand stiu ca e timpul sa ma opresc?

 • Q& A ( INTREBARI SI RASPUNSURI)
 • Media generala
 • Evaluarea finala.
 • Diploma de participare

Cursul dureaza 3 zile , iar dupa finalizare la o luna participantul este obligat sa ne trimita fotografii cu evolutia sa.

FOARTE IMPORTANT!

 • Daca pe parcursul cursului  , participantul nu-si indeplineste indatoririle , nu da dovada de seriozitate, de implicare activa la procesul educational, de spirit competitiv cu sine  insusi  de la o zi la alta, daca refuza observatiile si le considera un afront  personal, menit  sa-l  destabilizeze, inloc sa le considere ca pe un permanent feed back constructiv, acesta este sfatuit sa nu aplice.
 • Maria Pauna Academy cere o conduita si o eleganta aparte la cursuri, in acest sens sunteti rugate sa  veniti imbracate smart casual, preferabil non culori, deoarece veti fi modele pentru colegele voastre si invers , iar astfel va ajutati la conceperea pozelor de promovare.

Daca pe parcursul cursului  , participantul nu-si indeplineste indatoririle , nu da dovada de seriozitate, de implicare activa la procesul educational, de spirit competitiv cu sine  insusi  de la o zi la alta, daca refuza observatiile si le considera un afront  personal, menit  sa-l  destabilizeze, inloc sa le considere ca pe un permanent feed back constructiv, acesta este sfatuit sa nu aplice.

Pret: 4800 RON