Pigmentologie

Ce vei invata:

Un curs pentru meseriasii din Romania din domeniul DERMOPIGMENTARII, curs pe care -l predau si-l sustin din anul 2014.
Astazi acest curs pare sa capete din ce in ce mai mult VALOARE !!!

DE CE?

Pentru ca vedem pe strada din ce in ce mai des  femei cu reziduu de culoare in piele , dupa proceduri facute acum 2-5-10 ani.

DE CE?

Pentru ca in timp culoarea se degradeaza, exact asa cum orice obiect , material, zid, piatra, stanca, ghetar se degradeaza sau dizolva in timp. In industria parului , al hair styling ului exista o explicatie pe care in 1997 o dadeau specialistii, prin care se explica ca daca lasam la soare timp de un an o camasa rosie, una albastra si una galbena, ele se decoloreaza ( degradeaza ) in timp diferit.

CUM SI DE CE?

Culorile calde sunt culorile care au in compozitia lor predominant rosu, iar culorile reci sunt culorile care au predominant in compozitia lor albastru, mai exact aceasta este definitia culorilor calde si a culorilor reci.
Plecand de la aceasta definitie, noi mergem logic la PIGMENTI, si ne intrebam de ce culoarea din piele se degradeaza?
Motivele sunt nenumarate, ideea este ca noi trebuie sa stim de ce pleaca o culoare si care este explicatia?
In cazul camasilor noastre explicatia este simpla, camasa albastra se va decolora prima , pentru ca albastru este culoare rece si cu soarele care este cald, si in acest caz  recele cu caldul se atrag precum cei doi poli negativ si pozitiv al unui magnet.
Si uite asa din acesta ATRACTIE rezulta decolorarea.

CE SE INTAMPLA IN CAZUL PIGMENTILOR?

Ajung toate sprancenele noastre ROSII…VIOLET VINETIU… KAKI CENUSIU….ALBASTRE…. in timp?
ADICA ASTAZI PUTEM AFIRMA CA TOATE SPRANCENELE FACUTE DE ABSOLUT TOTI SPECIALISTII DE LA NIVEL MONDIAL DIN ULTIMII 10 ANI AJUNG SA AIBA ACESTE CULORI ( REZIDURI)
RASPUNSUL  este DA!
Si cand fac aceasta afirmatie ma bazez pe fizica si chimia culorilor pe care am studiat-o timp de sase ani , din 2011 -2017, atunci cand am scris primul manual de METODOLOGIE, PIGMENTOLOGIE SI PRACTICA , in domeniul DERMOPIGMENTARII, manual pe care-l primiti odata cu CURSUL ONLINE PIGMENTOLOGIE, ca baza teoretica curs.

DE CE SUNT ACESTI PIGMENTI ATAT DE “ PROBLEMATICI”?

Piata a evoluat extraordinar in ultimii 10 ani, si astazi sunt pigmenti din ce in ce mai performanti, pigmenti din care s-a scos oxidul de fier… etc.
Insa ce facem cu pigmentii pe care noi toti i-am folosit acum 10-15 ani , deoarece altii mai performanti nu existau si totusi femeile pionier care si-au facut aceste tehnici, prezinta astazi reziduri de pigmenti in piele?

DE CE AVEM NEVOIE DE PIGMENTOLOGIE, DACA DETINEM LASER SI ACESTA SCOATE “TOT” ?

Laserul nu scoate tot din piele, si anume mai exista un reziduu de 10% la final de culoare galbena pe care „laserul nu-l vede” si pentru care noi aplicam tehnica NEUTRALIZARE/ COVER/ PIXELARE, pentru un rezultat desavarsit.

CE INSEAMNA NEUTARLIZARE, COVER , PIXELARE?

Imaginea este facuta din pixeli, iar pixelul este cea mai mica componenta a unei imagini.  Atunci cand noi am acoperit o greseala si am folosit produs nude ( aproape de natural) pe piele, dupa vindecare ramane o pata alba -bej-nude pe piele inestica pe care tu trebuie sa o acoperi cu FDT( fond de ten).
Aici intervine pixelarea, iar tu cu ajutorul punctelor , prin tehnica POINTILISM, recompui pixelii prin descrierea prin puncte , peste pata alba inestetica de la suprafata pielii, iar la final pata de culoare deschisa este pur si simplu “absorbita”.
NEUTRALIZAREA SI COVER-UL sunt tehnici explicate pas cu pas pana la PIXELARE, in cursul de PIGMENTOLOGIE.

CONFUNDA MESERIASII DIN DOMENIU NEUTRALIZAREA CU COVERUL?

DA! Din ce in ce mai putini meseriasi , astazi inca fac aceasta confuzie, si acopera un reziduu violet- vinetiu, rosu, kaki, albastru cu nude-bej-alb, diluand reziduu, acest lucru ducand la multiplicarea cantitatii de reziduu si nu la anihilarea acestuia. NEUTRALIZAREA este realizarea unei culori NEUTRE, adica a MARO-ului, si se executa prin folosirea  si introducerea  in piele a culorilor care au “plecat “ in timp.
Toate aceste lucruri si practica o vei gasi in CURS PIGMENTOLOGIE!

Pret: 2500 RON


ECHIPAMENTE TEHNICE & PRODUSE UTIZATE

INSTALATII SI APARATE. ECHIPAMENTELE PROFESIONALE SI ALE CLIENTULUI


INSTRUMENTAR TEHNIC :PREZENTARE TEORETICA & EXEMPLIFICARE PRACTICA IN SALON


SELECTIA CORECTA A ECHIPAMENTELOR UTLIZATE