CURSURI DE DERMOPIGMENTARE

Suntem aici ca sa te ajutam sa te dezvolti si sa creezi din tine un profesionist.

Nu rata MARIA PAUNA ACADEMY pentru ca:

 1. Face legislatia in domeniu, in anul 2015.
 2. Deschide prima Academie de Dermopigmentare din Romania.
 3. Face posibila recunoasterea diplomelor in Uniunea Europeana.
 4. Introduce pentru prima data in lumea beauty, testarea psihologica.
 5. Face posibila accesarea acestui program si persoanelor cu doar VIII clase.
 6. Redacteaza primul Manual de Micropigmentare, Tehnologie, Metodologie si Practica.
 7. Devine COLABORATOR TEHNIC in Romania a cartii lui Toni Belfatto – „Secretele machiajului hiperealist la spranceana de barbati si femei”.
 8. Preda curs complet de dermopigmentare care cuprinde(du-te cu cursorul mai jos la: „CE VEI INVATA”):
 •  Bazele dermopigmentarii (cele sapte unitati de formare le vei gasi desfasurate la: „CE VEI INVATA”)
 •  Sprancene hiperealistice la barbati si femei (fir cu fir; vei gasi detaliat secretele si in cartea lui Toni Belfatto)
 • Tehnica powder (modul predat in a 2 a saptamana de curs)
 • Neutralizare culoare (modul predat alaturi de Pigmentologie)
 • Cover si pixelare (modul predat in prima saptamana de curs)
 • Paramedicalele si areola mamara (modul predat in a 2 a saptamana de curs)

 Nu rata oferta de primavara!
Pana la finalul lunii Aprilie poti profita de oferta noastra!

 

Cost total: 1200€ 699€
MA INSCRIU

Cursuri de Dermopigmentare

Calendar

APR APR MAI MAI IUN IUN IUL IUL AUG AUG SEP SEP OCT OCT NOI NOI DEC
incepere
curs
2 16 7 21 4 18 2 16 1 20 3 17 1 22 5 19 3
incheiere
curs
13 27 18 1 15 28 13 27 17 31 14 28 12 2 16 30 14
examinare 27 30 30 28 28 26 26 24 24 27 27 25 25 29 29 27 27

CE VEI INVATA?

Suntem aici ca sa te ajutam sa te dezvolti si sa creezi din tine un profesionist.

UNITATEA DE FORMARE 1 - Clientul. Protocol tehnic si comercial (click aici pentru detalii)

1. Micropigmentarea. Afacere profesionala

– Dermopigmentarea este ACTIUNEA de introducere in derm cu ajutorul unui ac a unui pigment.
– Specialistul dermopigmentist este persoana acreditata din punct de vedere legal sa execute actiunea de dermopigmentare.
– Microdermopigmentarea este refacerea elementelor principale care compun fizionomia (sprancene, ochi si buze) prin reconturarea acestora cu ajutorul unui pigment.
– Paramedicala reprezinta dermopigmentarea areolelor mamare dupa extirparea unui san si a pielii in cazul diferitelor boli care duc la depigmentarea acesteia (vitiligo, psoriazisul).
– Tricopigmentarea presupuneintroducerea la nivelul scalpului a unui pigment pentru imita radacina firului de par, procedura executata in cazul alopeciei totale sau partiale.

Dupa o munca asidua de trei ani, Studio Maria Pauna S.R.L. a introdus in Nomenclatorul Calificarilor din Romania, ocupatia de specialist dermopigmentist, avand COD COR 514210.

Ce studiezi? – Legislatia

De ce iti foloseste? – Sa poti sa iti deschizi propria afacere

Ce se intampla? – Poti lucra ca specialist dermopigmentist

Vino la Academia Maria Pauna ca sa studiezi legislatia si sa poti sa iti deschizi propria afacere.
Doar aici primesti consiliere!

2. Clientul: analiza, atragere si sfaturi

Ce studiezi? Poti sa fii cel mai bun profesionist in dermopigmentare si sa nu ai succes in afacere, de aceea este important sa iti cunosti clientul.

La ce iti foloseste? Ajungi sa iti cunosti doar stabilind  o buna comunicare cu el. La Academia Maria Pauna vei invata cum sa stabilesti cea mai rapida comunicare intre tine si client.

Ce se intampla cand ai terminat? Vei afla pasii pe care trebuie sa-I parcurgi pentru a stabili cele mai bune mijloace de comunicare.

Instrumente de care ai nevoie pentru a ajunge la inima clientului sunt relatii publice si materiale promotionale.

3. Supraveghere client: riscuri si masuri preventive

Plecand de la zicala „Mai bine previi decat sa tratezi”, acest capitol te pregateste pe tine viitorule dermopigmentist sa inveti sa abordezi corect, responsabil si asumat acest domeniu. Dermopigmentarea este o procedura a caror efecte nedorite apar in timp, astfel ca este mai bine sa fii informat decat sa te apuci sa repari. De aceea fisa clientului este un pas extrem de important.

La cursuri vei afla de ce este bine sa ii spui clientei sa vina la primul retus la 45 de zile, apoi la 6 luni, si in final la 18 luni. Acest pas este bine sa il respecti cu strictete pentru ca altfel risti sa ai reziduuri de pigment in piele si sa faci nenumarate neutralizari clientei.

Retusurile temporare previn virarea culorilor pigmentului ramas in piele si astfel face corectii in mod profesionist deoarece clienta a primit toate informatiile, iar eu sunt mai profesionist decat toti ceilalti. Cele mai mari si neasteptate virari de culoare se intampla in timp si nu iti dai seama imediat dupa procedura. Cand esti informat stii cum sa previi astfel de lucruri nedorite.

Acesta este unul dintre lucrurile cu care te poti intalni pe parcursul unei formari profesionale. Mai sunt si alti pasi la fel de importanti, dar informatiile complete le primesti doar daca urmezi cursurile Academiei Maria Pauna. Eu te astept sa te inscrii si sa ne cunoastem!

UNITATEA DE FORMARE 2 - Igiena, siguranta si sanatate

(click aici pentru detalii)

4. Afectiuni ale pielii in cazul micropigmentarii

Plecand de la zicala „Eu nu am stiut”, la care apelam cu toti atunci cand suntem vizitati de inspectorii de control, trebuie sa stiti ca nu Statul este cel care trebuie sa te informeze atunci cand se schimba legislatia, ci tu trebuie sa cauti mereu sa fii informat. Academia Maria Pauna  are ca tema de lucru aducerea la cunostinta elevului a Ordinului nr. 1136 din 27 iunie 2007.

Ce inveti? Ca in momentul in care esti monitorizat si te intregistrezi ca studio de dermopigmentare trebuie sa cunosti legea.

De ce este important sa cunosti legislatia? Ca sa functionezi normal!

La ce iti foloseste? Sa lucrezi  intr-un spatiu autorizat, in conformitate cu prevederile legale.

5. Prevenirea infectiilor si transmiterea bolilor.

Stiai ca in anul 2015 s-au inregistrat la Ministerul Sanatatii 12.000 de reclamatii in urma infestarii cu HIV, Hepatita C si B?

Vino la Academia Maria Pauna sa studiezi prevenirea transmiterii unor astfel de boli.

6. Asepsia, antisepsia, dezinfectia si sterilizarea

Ce studiezi?  Codul deontologic al dermopigmentistului. De ce sunt asepsia, antisepsia, dezinfectia si sterilizarea cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii parcurgi pentru ca tu si clientele tale sa fiti in siguranta?

Vino la Academia Mariei Pauna sa inveti cum poti parcurge toate aceste etape importante pentru siguranta ta si a clientilor tai.

Specializarea medicala a formatorului Maria Pauna este garantia succesului tau!

7. Masuri de igiena si protectie personala. Regimul deseurilor

Tratamentul deseurilor

Protocolul de curatenie, dezinfectare si intretinere trebuie cunoscut in totalitate de profesionisti, iar acest lucru este studiat pe intreg parcursul acestui capitol.

Doar la Academia Maria Pauna gasesti cele mai complete informatii!

8. Prim ajutor

Ce studiezi? Dermopigmentisul profesionsit trebuie sa cunoasca masurile generale de prevenire a accidentelor de lucru in salon si sa respecte ordinea si curatenia.

La ce iti foloseste? Urmand cursurile Academiei Maria Pauna vei invata ce trebuie sa contina o trusa de prim ajutor, cum poti preveni eventualele accidente si ce trebuie sa faci in caz de accident.

Ce se intampla cand ai terminat? Doar la Academia Maria Pauna poti afla cum sa lucrezi in siguranta si cum poti oferi la randul tau siguranta clientului tau!

UNITATEA DE FORMARE 3 (click aici pentru detalii)

9. Instalatii si aparate. Echipamentele profesionale si ale clientului

Ce studiezi? Academia Maria Pauna este singura scoala de dermopigmentare care tine un curs special in care ti se vor preda reglementarile legale actuale in materie de produse sanitare (RD 414/1996 .

Ce se intampla cand ai terminat? Aparatele folosite in dermopigmantare sunt reglementate de legile in materie de produse sanitare si acestea trebuie sa respecte cerintele privind siguranta, eficacitatea si riscul.

Te asteptam sa faci parte dintr-o echipa de profesionisti!

10. Produse specifice. Pregatire coloranti

Ce studiezi? Este important sa stii ca in micropigmentare se utilizeza produse specifice si preparati coloranti.  La Preparatele colorante folosite in micropigmentare formeaza obiectul unei stricte reglementari la nivel european. La Maria Pauna Academy vei invata tot ce trebuie sa stii despre Hotararea Consiliului European cu privire la tatuaje si micropigmentare emisa in 2003 in care vei afla despre riscurile la implantarea determinatelor substante.

Vino la Academia Maria Pauna sa afli totul despre colorantii de sinteza insolubili, pigmentii anorganici si colorantii naturali, despre durabilitatea si stabilitatea culorii!

UNITATEA DE FORMARE 4 - Pigmentologia (click aici pentru detalii)

11. Pigmentologia I. Selectarea si perceptia culorilor

Ce studiezi? Factorii care influenteaza perceptia finala a culorii. Studiul Stelei Cromatice este esential pentru obtinerea diferitelor culori de pe ”paleta” de culori specifica.  Doar la Academia Maria Pauna ti se va explica in amanunt ABC-ul celor patru culori generatoare, deoarece culoarea perceputa depinde de filtrul prin care este observata.

Vino la Maria Pauna Academy sa cunosti secretele dermopigmentarii si garantat vei avea doar reusite profesionale!

12. Pigmentologia II. Aplicare, evolutie si corectia culorii

Ce studiezi? Cunoasterea importantei cauzelor care pot provoca modificarea culorilor in nuante nedorite, cum sa cum sa le eviti si cum sa le corectezi. In functie de cauza care a provocat-o si de gravitatea acesteia, exista diferite grade  de dificultate in corectarea culorii.

La Academia Maria Pauna vei afla cum sa amesteci culorile pentru a satisface cele mai mari asteptari ale clientei tale!

UNITATEA DE FORMARE 5 - Design linear pentru micropigmentare (click aici pentru detalii)

13. Studiul fetei

Ce studiezi? Orice dermopigmetist profesionist trebuie sa cunoasca:
– morfologia fetei
– studiul fetei
– studiul sprancenelor
– studiul ochilor
– studiul buzelor
– exemple de adaptare a desenului in micropigmentare
– alcatuirea fiselor tehnice per client

La ce-ti foloseste? 

La Academia Maria Pauna vei vei invata cum sa creezi o fizionomie prin pozitionarea corecta a sprancenor lucru pe care putina lume in stie!

14. Design sprancene, pleoape si buze

Ce studiezi?
– Desenul sprancenelor aplicat in dermopigmentare
– Consideratii referitoare la tehnnica desenarii sprancenelor
– Exemple de desene pentru aplicatii tehnice la sprancene

UNITATEA DE FORMARE 6 - Sisteme de lucru (click aici pentru detalii)

15. Manevre si parametrii

Ce studiezi?
Parametrii:
– geometria miscarii
– deplasarea dermografului
– pozitia dermografului fata de specialist
– unghiul de intrare
– adancimea penetrarii
– presiunea exercitata

Manevre:
– linia fina
– contur
– efectul de par hiper-realistic
– efectul de par powder
– acoperire/slash implere
– pointilism
– topire
– piele peste piele
– opturi
– zig-zag
– rotatie
– radial
– miscari rapide
– numarul de ace si configurare
– frecventa de intrare si iesire din piele
– variabile aplicatii tehnice

La ce-ti foloseste?
La o executie impecabila si in timp a culorii

16. Aplicatii tehnice pentru areola

17. Aplicatii tehnice pentru sprancene

18. Aplicatii tehnice pentru pleoape

19. Aplicatii tehnice pentru buze

UNITATEA DE FORMARE 7 - Metodologie si practica (click aici pentru detalii)

20. Fise pas cu pas. Micropigmentare pentru sprancene

21. Fise pas cu pas. Micropigmentare pentru pleoape

22. Fise pas cu pas. Micropigmentare pentru buze

Maria Pauna Academy aduna sub tutela sa cele mai complete, consistente si integratoare module de calificare in Machiaj, Stilizare Sprancene si Dermopigmentare din Romania si este singura entitate educationala de profil, recunoscuta international, francizata cu renumita scoala.

In motivele de mai sus rezulta necesitatea unui focus foarte ridicat pe felul cum se formeaza aceasta noua piata, ceea ce a dus la o abordare completa.

CONTACTEAZA-NE

CE VEI INVATA?

Suntem aici ca sa te ajutam sa te dezvolti si sa creezi din tine un profesionist.

Acte necesare la inscriere
 • copie buletin/carte de identitate
 • copie certificat de naştere
 • copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)
 • copie diplomă de studii (ultima instituţie absolvită)
 • adeverinţă medicală de la medicul de familie cu menţiunea: “apt pentru cursul – de dermopigmentare/ make up
 • aviz psihologic
Protocol
tehnic si comercial
Micropigmentarea. Afacere profesionala.

Pana in prezent, peste 200 de participanti la programele de formare si reconversie profesionala ale Mariei Pauna, activeaza cu succes in industria.

Clientul: analiza, atragere si sfaturi.

Pana in prezent, peste 200 de participanti la programele de formare si reconversie profesionala ale Mariei Pauna.

Supraveghere client: riscuri si masuri preventive.

Pana in prezent, peste 200 de participanti la programele de formare si reconversie profesionala ale Mariei Pauna, activeaza cu succes in industria frumusetii.

INAPOI LA CURSURI